Annerie Verploeg    
    HOME             COACHING EN TRAINING             OVER ANNERIE             BLOG             CONTACT    
         
           
   

Blog

   
         
   

Een recept voor burn-out

Iedereen die wel eens in de keuken staat, weet dat een maaltijd niet als vanzelf op tafel komt. Daar gaat wat aan vooraf. Je doet je boodschappen, je zet de ingrediënten klaar en je gaat aan de slag. Zo is het ook met een burn-out.

   

Rennend uit je burn-out (of toch liever niet?)

“Je moet gaan hardlopen, dat is zóóó goed tegen stress!” Als je overspannen bent of een burn-out hebt, dan is de kans groot dat je dit welgemeende advies meerdere malen hebt gekregen.

   

Waarom herstel ik maar niet van mijn burn-out?! (deel 1)

Dat herstellen van een burn-out lang kan duren, dat is wel bekend. Maar waarom herstelt de één in een paar maanden, is een ander een jaar of jaren bezig én lijkt het of sommigen nooit helemaal meer de oude worden?

   

Waarom herstel ik maar niet van mijn burn-out?! (deel 2)

Om te herstellen van een burn-out, moeten je brein en je lijf ook daadwerkelijk de kans te krijgen om te herstellen. Bij de behandeling van burn-out en stressklachten ligt echter vaak de focus op de psychische kant.

   

Waarom herstel ik maar niet van mijn burn-out?! (deel 3)

Burn-out staat al jaren volop in de aandacht en toch is het nog steeds erg lastig om burn-out objectief vast te stellen. Dit komt doordat officiële diagnostische criteria ontbreken.

   

Waarom herstel ik maar niet van mijn burn-out?! (deel 4)

Wanneer je burn-out bent geraakt doordat je (te) veel deed en (te) weinig rust kreeg, dan zul je weer burn-out raken als je je oude leven weer oppakt.

   

Waarom herstel ik maar niet van mijn burn-out?! (deel 5)

Helaas kan burn-out tot blijvende schade leiden. Gelukkig is dat lang niet altijd het geval, maar het komt zeker voor. Er wordt geschat dat 20% van de mensen met een zware burn-out klachten blijft houden.

   

Stress: gezond of ongezond?

Het woord stress heeft een negatieve bijklank. Eigenlijk is dat onterecht, want we hebben stress nodig om goed te kunnen functioneren. Stress mobiliseert het lichaam door te zorgen dat er energie vrij komt.

   

Blog: Hoe vind ik voor mij de juiste coach?

Hoe vind ik de (voor mij) juiste coach?

Je hebt besloten dat je iets wil veranderen of wil ontwikkelen en dat je daarbij gecoacht wil worden. Dus ga je op zoek naar een coach. Je googelt op ‘coach’ en krijgt vervolgens een eindeloze lijst aan coaches in alle soorten en maten. Ik geef je graag een aantal tips die je kunt gebruiken op je zoektocht.

   

Naar de coach of psycoloog

Naar de coach of psycholoog

Wanneer je iets wilt veranderen of aanpakken in je leven, dan kan het fijn zijn om daar met een professional over te praten. Dit kan met een coach of een psycholoog. Maar wat is coaching nu eigenlijk? En waarvoor en wanneer ga je naar een coach? En wanneer kun je beter naar de psycholoog?

   


   
    © Annerie Verploeg. Alle rechten voorbehouden    |    Privacyverklaring  |   Website door: Devaca Facebook   Linkedin