Annerie Verploeg    
    HOME             COACHING EN TRAINING             OVER ANNERIE             BLOG             CONTACT    
         
           
   

Werkwijze en werkgebied

   
   

Werkwijze

  •

Een coachtraject begint meestal met vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we je coachvraag en situatie. Het gesprek is bedoeld om te kijken of ik jou kan ondersteunen bij datgene wat jij wilt veranderen of leren, en vooral om te onderzoeken of er wederzijds een klik en vertrouwen is. Als je besluit een traject te willen volgen, dan worden verdere concrete afspraken gemaakt en plannen we een intake-gesprek in.

  •

In het intake-gesprek ga je je coachvraag en -doelen verhelderen en concreet formuleren. We brengen je situatie in kaart en je zet een stip op de horizon waar je wilt uitkomen.

  •

De inhoud van het verdere traject is maatwerk en geheel afgestemd op jouw situatie. Ik maak daarbij gebruik van verschillende methodieken, modellen en werkwijzen, uit zowel westerse als oosterse stromingen en de laatste inzichten uit de psychologie, de neurowetenschap en wetenschappelijk onderzoek. Ook mijn kennis en ervaring als yogadocent zet ik regelmatig in bij coachtrajecten en trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van ademhalings-, mindfulness- en ontspanningsoefeningen (met name bij trajecten gericht op stressreductie en vitaliteit). Opdrachten waar je thuis of op je werk mee aan de slag gaat zijn altijd een onderdeel van het traject.

  •

Samen reflecteren en evalueren we regelmatig om te zien of we op de juiste weg zitten, en hoe we vorderen richting de door jou geformuleerde doelen.

  •

Het aantal gesprekken hangt af van je ontwikkelingsvraag en waar jij je op dit moment bevindt in je proces.

Vertrouwelijkheid

Wat er besproken wordt in het coachingstraject is altijd vertrouwelijk. Ook wanneer het coachtraject vergoed wordt door een derde partij (bijvoorbeeld je werkgever) wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Een derde partij ontvangt - indien gewenst en na jouw goedkeuring - alleen informatie over de voortgang van het traject, nooit over de inhoud. Natuurlijk kun je zelf desgewenst wel inhoud delen met derden.

Werkgebied en locaties

  •

Ik werk met name in de regio midden-Nederland. Ik werk vanuit huis, op locatie bij bedrijven en organisaties en ik kan gebruik maken van gespreksruimtes op verschillende locaties. Mogelijke gesprekslocaties zijn Hagestein, Nieuwegein, Culemborg en Driebergen. Andere locaties in regio midden-Nederland zijn bespreekbaar.

  •

Indien mogelijk en gewenst kunnen gesprekken eventueel ook plaats vinden in de buitenlucht, tijdens een wandeling.

  •

Ook e-coaching of blended coaching (combinatie van online en offline coachen) behoren tot de mogelijkheden.


Werkwijze

   
    © Annerie Verploeg. Alle rechten voorbehouden    |    Privacyverklaring  |   Website door: Devaca Facebook   Linkedin